Investigatii paraclinice si functionale

Investigatiile paraclinice si functionale se efectueaza in regim de internare la recomandarea medicului curant (GRATUIT).  

Investigatiile reprezinta evaluari pentru depistarea sau urmarirea evolutiei starii de sanatate a pacientului.

    Investigatiile pe care le putem realiza in centrul nostru sunt:

        INVESTIGATII PARACLINICE FUNTIONALE

 1. Electromiografie este folosita pentru a ajuta la diagnosticul afectiunilor neuromusculare (miopatii congenital, distrofii muscular etc). Se efectueaza cu ajutorul unui ac microinvaziv (cu dimensiuni adecvate pentru copii), de unica folosinta , nu necesita anestezie , disconfortul produs copilului este minim.
 2. Ecografia de parti moi 
  1. Ecografia de sold
   - investigatie neinvaziva
   - nedureroasa
   - metoda de screening a displaziei de sold la nou nascuti si sugari
   - se efectueaza la nastere, la 6 sapt, la 4 luni si la 6 luni. 
  2. Ecografia aparatului locomotor este metoda neinvaziva cu risc minim pentru
   pacient care evalueaza statusul post traumatic si evolutia in timp avand rol si in ghidajul injectarii cu toxina botulinica si a infiltratiilor antialgice/antiinflamatoare.
 3. Electroencefalografie Reprezinta  o investigare in timp a activitatii electrice cerebrale. Captarea se face prin intermediul unor electrozi asezati pe scalp, cuplati la un aparat numit electroencefalograf. Encefalograma este un examen neinvaziv, nedureros
 4. Potentiale evocate vizual - reprezinta o investigatie neinvaziva, nedureroasa ce nu necesita sedare. Se realizeaza pentru evaluarea integritatii cailor vizuale si este indicata in tulburarile de vedere de cauza neurologica
 5. Evaluarea sprijinului plantar Cu ajutorul softului aparatului si in colaborare cu o firma de protezare am pus la punct fabricarea unor sustinatori plantari personalizati pe fiecare tip evaluat, cu succese remarcabile in situatiile pacientilor cu bolta plantara prabusita(platfus)
 6. Osteodensitometrie pentru măsurarea densităţii minerale osoase cu ajutorul razelor X (DXA) în scopul de a diagnostica osteoporoza /osteopenia de diverse cauze.
 7. Analiza cuantificata a mersului este o metoda computerizata de evaluare calitativa si cantitativa a mersului si a tulburarilor sale. Permite realizarea unei analize precise a mersului pacientului in baza unor inregistrari cu ajutorul unui echipament special (markeri lumino-reflectorizanti, electrozi EMG de suprafata) si a unui sistem computerizat performant compus din camere optoelectronice (emitere si captare de lumina infrarosie), platforma de forta si receptor de semnal EMG.

       PENTRU PROGRAMARI ANALIZA MERSULUI SUNATI LA 021/4600232 interior 155 - AS. ALEXANDRA ION

 1. Analize medicale de laborator; lista analizelor aici
 2. Computer Tomograf (C.T) ; Metoda imagistica neinvaziva cu sau fara sedare in functie de varsta copilului. Se efectueaza pentru stabilirea etiologiei (cauzei bolii), evaluarea leziunilor preexistente (tumori, encefalite, evaluarea sechelelor post traumatice, hipoxic-ischemice)
 3. Rezonanta Magnetica Nucleara (R.M.N); Metoda imagistica neinvaziva cu sau fara sedare in functie de varsta copilului. Se efectueaza pentru stabilirea etiologiei (cauzei bolii), evaluarea leziunilor preexistente (tumori, encefalite, evaluarea sechelelor post traumatice, hipoxic-ischemice). In conditiile in care este necesara anestezia pacientului, aceasta va fi platita de catre acesta.